Over ons

Aqua Milieu Techniek, het bedrijf

Aqua Milieu Techniek, opgericht in 1978, is een onderneming gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van slibvang-putten en afscheiders voor de afvalwater behandeling. Onze producten worden altijd aan de nieuwste eisen en normen aangepast. Zelfs meer dan dat, Aqua Milieu Techniek is voortdurend innoverend bezig.

Lamellen – Platenafscheider type Aquasep

Zo heeft Aqua Milieu Techniek als eerste in 1988 een gestandaardiseerde hoog rendement afscheider ontwikkeld welke als complete unit gefabriceerd wordt. Deze afscheider de zogeheten Lamellen – Platenafscheider type Aquasep ® werkt vele malen beter dan afscheiders, inclusief coalescentieafscheiders, volgens de NEN-EN normen. Deze afscheider is onderhoudsvriendelijk en heeft een compacte bouwvorm. In de loop der jaren is dan ook zeer veel kennis opgebouwd.

Nieuw concept in HDPE

Aqua Milieu Techniek heeft ook sinds 1993 een nieuw concept voor afscheiders uitgevoerd in het materiaal HDPE. Door de cilinder bouwvorm en ronde schachten is deze afscheider eenvoudig te plaatsen. Opzetstukken om de aansluitdiepte te vergroten zijn niet nodig.

Ideaal bij afkoppelen van straten en terreinen

Aqua Milieu Techniek is de Lamellen-platenafscheider blijven ontwikkelen en verbeteren met name voor het gebruik bij het afkoppelen van straten en terreinen. Hiervoor is in 2005 een nieuwe uitvoering ontwikkeld, geoptimaliseerd voor het afscheiden van bezinkbare stoffen en met een zeer hoog rendement.

Volgens de normen NEN-EN 858 en 1825

Aqua Milieu Techniek fabriceert de afscheiders volgens de normen NEN-EN 858 en 1825. De Lamellen-afscheiders type Aquasep zijn ontworpen volgens de beslisboom van “Werkgroep Rioleringen West Nederland” Voor meer informatie klikt u hier.

Lamellenafscheiders met CE markering

Aqua Milieu Techniek heeft voor haar  NEN-EN en Lamellen-afscheiders een CE markering en een Declaration of Performance (prestatieverklaring). Getest door o.a. de geaccrediteerde instelling TÜV LGA Rheinland.