AMT Regenwatersystemen

De gemeente Amsterdam zal waarschijnlijk binnen vijf tot tien jaar met een tekort aan drinkwater kampen. Het tekort aan drinkwater is een gevolg van de snelle groei van de stad en zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de prijs van drinkwater flink wordt opgestuwd. Dit volgens een toekomstvisie van Waternet voor de periode tot 2050, e.e.a. zoals gepubliceerd 22 oktober 2021 in Het Parool en De Telegraaf.

Drinkwatertarief:

Drinkwatervoorzieningsbedrijf Waternet zal, om aan de grotere vraag naar drinkwater te kunnen voorzien, investeringen „waarbij tientallen miljoenen euro’s zijn gemoeid” moeten doen. Die investeringen zullen „een opdrijvend effect” krijgen op het drinkwatertarief dat Amsterdammers betalen.

Aldus De Telegraaf

Wat kunt u zelf doen om drinkwater te besparen ?

Drinkwater wordt door de meeste mensen nog steeds gebruikt voor het besproeien van de tuin, het doorspoelen van het toilet, als schoonmaakwater en voor de wasmachine. Terwijl er juist voor deze toepassingen een gratis alternatief voor handen is, namelijk regenwater. Het gebruiken van regenwater is gratis, alleen zijn er de éénmalige aanschafkosten en installatie van een degelijk opvang en regenwaterhergebruiksysteem. Via het dak en de dak-afvoeren wordt het regenwater opgevangen en getransporteerd, naar de in de grond geplaatste regenwatertank. Het water wordt gefilterd van bladeren en zand door het in de tank ingebouwde regenwaterfilter. Naargelang de gebruikerskeuze wordt er een pomp in de regenwaterput gebouwd of er wordt een zelfaanzuigende pomp met schakelmodule binnenhuis geplaatst.

Aqua Milieu Techniek levert zelfs kunststof regenwaterputten met een lage inbouwdiepte, zo behoeft u geen diepe sparing te maken in uw gazon of tuin.
Het regenwaterfilter welke gebouwd is en gelijk onder het mangat van het deksel zichtbaar is, is voorzien van een uitneembaar RVS filterkorf, welke u eenvoudig kan reinigen. Het deksel van dit deze kunststof systemen is standaard voorzien van een afsluitbare klep met hieronder een aftappunt, waar u bijvoorbeeld meteen een tuinslang op aan kan sluiten.

Met dit systeem voor regenwater recuperatie, ontlast u de drinkwatermaatschappijen, uw eigen portemonnee en heel belangrijk het milieu.

De medewerkers van Aqua Milieu Techniek adviseren u graag in het juiste systeem in uw situatie.

Of download onze informatiefolder

Of bekijk hier meteen de details en de kosten van regenwater hergebruiksystemen

Aansluitmogelijkheid tuinslang in deksel regenwatertank AMT
AMT-Platium-tank-tekening-installatie-1-5